Make Music Matter! Let´s Co-Net 6 februari

Make Music Matter! Let´s Co-Net 6 februari

Dags igen för Make Music Matter! Let´s Co-Net – nätverksträffar online

Digitala möten har det senaste året blivit ett naturligt sätt att ses. För att möta musiklärares kompetensutvecklingsbehov har Make Music Matter! sedan i höstas börjat med digitala sändningar. Den första nätverksträffen ägde rum den 2 december 2020, där ett hundratal musiklärare deltog. Nu säger vi varmt välkomna till nätverksträff nummer två! Den 10 februari kl 15-17 ses vi igen!

Temat för 10/2 är Ny kursplan i musik  – nytt läromedel! Nytt interaktivt läromedel och elevers artistdrömmar.

Medverkande den 10/2  är Klas Mathiasson, musiklärare och gästadjunkt i musik vid Linnéuniversitetet, Pontus Wiklund från musiktjänsten Soundtrap by Spotify, Frans af Schmidt, Läromedelsutvecklare på NE samt stjärnskottet och grymt begåvade Oscar Stembridge.

Om Oscar Stembridge
Oscar har sjungit och spelat sedan han var fem år.  Han spelar piano, akustisk gitarr, ukulele och trummor och har rört sig mellan olika stilar från rock och pop till reggae. Många artister har delat Oscars original covers inklusive Queen, Aerosmith, Camila Cabello, Callum Scott, James TW, Grace Vanderwall och Guns N ’Roses  – vars inlägg nådde över 2,8 miljoner visningar. Vid 10 års ålder blev Oscar 2017 den yngsta artisten någonsin som skrev skivkontrakt med Universal Music i Sverige. Idag är Oscar signad av ett USA/UK management och på schemat för de kommande månaderna står bla samarbete med Parisi Brothers som co-skrev och co producerade Afterglow för Ed Sheeran, en av de artister Oscar ser som sin största förebild. Vi ser så fram emot att ha Oscar med oss denna gång!

Syftet med Make Music Matter! Let’s Co-Net är att skapa gemensamma mötesforum för musiklärare på nätet samt att erbjuda kompetensutveckling genom olika samarbeten som nätverket har med forskare och lärarutbildare i musik, musikentreprenörer, organisationer etc.

Nätverksträffarna har namnet Co-net som står för ”tillsammans” på nätet”, där både akademi, skola och det omgivande samhället (musikbranschen) medverkar.

Varje sändning utgår från ett aktuellt tema, till exempel; läroplan och kursplan, bedömning, musikskapande, musikproduktion med digitala verktyg, kreativa lärprocesser i musik, entreprenörskap, digitala musikappar etc.

Vid varje nätverksträff medverkar en eller flera inbjudna gäster. Sändningarna har formen föreläsningar, workshops, paneldebatter, artistuppträdande mm.