Make Music Matter! Let´s Co-Net  26 oktober 2022 Det svenska musikundret

Make Music Matter! Let´s Co-Net  26 oktober 2022 Det svenska musikundret

Varmt välkommen till Make Music Matter! Let´s Co-Net som nästa gång äger rum onsdagen den 26 oktober kl. 15.00-16.30, vi ses som vanligt digitalt. Temat denna gång är: Det svenska musikundret – orsaker och verkan.

Alltsedan ABBA:s storhetstid under 1970-talet och början av 80-talet har svensk musik varit framgångsrik på den internationella arenan. Under 1990-talet toppade flera svenska artister som Roxette, Ace of Base, Cardigans med flera världens alla listor. Termen ”Det svenska musikundret” myntades redan på 70-talet men vad är egentligen det svenska musikundret.

Medverkande:

  • Leif Pagrotsky, ekonom och fd. minister. Under 1990-talet då Pagrotsky var handelsminister var den svenska musikexporten omfattande och regeringen instiftade det musikexportpris som delas ut varje år sedan dess.
  • Andreas Carlsson, musikproducent, låtskrivare och föreläsare. Under samma period på 1990-talet dominerade det s k ”Cheiron-soundet” världens topplistor. En av de som ingick i Cheiron-teamet var Andreas Carlsson.
  • Moa Carlebecker och Ellen Berg – från låtskrivarduon Sunshine. Moa, som också går under artistnamnet ”Cazzi Opeia”. En av Sveriges mest frarmgångsrika internationella musikproducenter.
  • Jan-Olof Gullö, professor i musikproduktion. Gullö har i sin forskning haft ett intresse att undersöka vilka kunskapskvaliteter som kännetecknar musikproducenter och som inte omnämns i PISA-mätningar.

Anmälan och info:  klicka!

Syftet med Make Music Matter! Let’s Co-Net är att skapa gemensamma mötesforum för musiklärare på nätet samt att erbjuda kompetensutveckling genom olika samarbeten som nätverket har med forskare och lärarutbildare i musik, musikentreprenörer, organisationer etc.

Nätverksträffarna har namnet Co-net som står för ”tillsammans” på nätet”, där både akademi, skola och det omgivande samhället (musikbranschen) medverkar.

Varje sändning utgår från ett aktuellt tema, till exempel; läroplan och kursplan, bedömning, musikskapande, musikproduktion med digitala verktyg, kreativa lärprocesser i musik, entreprenörskap, digitala musikappar etc.

Vid varje nätverksträff medverkar en eller flera inbjudna gäster. Sändningarna har formen föreläsningar, workshops, paneldebatter, artistuppträdande mm.