Make Music Matter! musikkonventet T..E.A.C.H.! – två fullspäckade dagar med musik

Make Music Matter! musikkonventet T..E.A.C.H.! – två fullspäckade dagar med musik

Den 11-12 september gick det nationella musikkonventet T.E.A.C.H! Be The Difference! av stapeln på Linnéuniversitetet. Det var projektet Make Music Matter! som för tredje året i rad arrangerade konventet i Växjö. Cirka 160 deltagare tog del av ett fullspäckat program med både föreläsningar och workshops.

Deltagarna fick lära sig om hiphopens pedagogiska implikationer, barnets rätt att uttrycka sig med musik, att göra en egen pod, musikskapande och dess psykofysiologiska effekter på hjärnan för att nämna några exempel.

Vidare ingick en festkväll på Växjö Konserthus där artister såsom Adée, Dimker Brothers, Frank Ådahl, Tim Lööv och musikstudenter från Academy Music Business School stod för underhållningen.

Make Music Matter! I Have A Dream

Göran Nikolausson tillsammans med representanter från ABBA The Museum

Göran Nikolausson, projektledare Make Music Matter!, Caroline Fagerlind, VD ABBA The Museum och Jessica Andersson, gudie på ABBA The Museum.

Under konventet presenterades dessutom skolprojektet ”Make Music Matter! I Have A Dream” som är ett unikt samarbete mellan det nationella skolprojektet Make Music Matter! och ABBA The Museum. Projektet startade under musikkonventet och pågår nu fram till och med 2020. Fokus är på drömmar, entreprenörskap, kreativitet och digitalism samtidigt som en betydelsefull del av svensk musikhistoria i popsagan ABBA behandlas. Detta uppmärksammas även som en del i  Barnkonventionens 30-årsfirande.