STORIES #ForABetterDay – Make Music Matter! lanserar nytt nationellt skolprojekt – 27 maj

STORIES #ForABetterDay – Make Music Matter! lanserar nytt nationellt skolprojekt – 27 maj

Tillsammans med Tim Bergling Foundation och Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande driver Linnéuniversitetet projektet Make Music Matter! Stories #ForABetterDay. Ett projekt där unga uppmuntras till skapande och berättande och man gör det med hjälp av låtkatalogen från en av våra största svenska musikexporter: Avicii.

Make Music Matter! Stories #ForABetterDay är ett omfattande projekt där över 400 skolor från hela Sverige deltar. Projektet riktar sig till lärare som vill att deras elever ska få möjlighet att utveckla sitt skapande och ge dem verktyg att kommunicera sina tankar, känslor och idéer med musik eller andra uttrycksformer.

Eleverna deltar i olika aktiviteter som berör musik, psykisk hälsa och livet i både stort och smått. En betydelsefull del av projektet handlar om Aviciis framgångsrika karriär och om hans mentala hälsa där dokumentärfilmen ”True Stories” är central.

Inom projektets ramar kan eleverna delta i olika ”Challenge” och göra remixer i egna musikproduktioner utifrån originalfilerna på några av Avicii:s allra största låtar, till exempel ”Wake Me Up” och ”Without You”. Vinnande bidrag får ett exklusivt möte med en av Aviciis musikproducenter och ett besök på Avicii Experience i Stockholm.