Stark vårfinal för Make Music Matter! – nätverksträffar

Stark vårfinal för Make Music Matter! – nätverksträffar

Musiknätverket Make Music Matter! som drivs av Linnéuniversitetet tillsammans med Tim Bergling Foundation och Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande, har haft en spännande vår med nätverksträffar och medverkan vid såväl Järva-veckan som Göteborg 400 år

Sedan starten i december 2020 har Make Music Matter! Let’s Co-Netavverkat hela 14 nätverksträffar med mycket varierat innehåll; många intressanta samtal, ny kunskap, lansering av ny forskning och inblick i nya digitala verktyg.

Från att tidigare ha varit ett skolprojekt liknar Make Music Matter! alltmer ett samhällsprojekt

Göran Nikolausson, initiativtagare till Make Music Matter!

Våren 2023 avslutades med en nätverksträff varje månad. Den 26 april var temat Komponera och kollaborera och vi gästades av musiklärare från olika delar av landet som delade med sig av hur de arbetar kollaborativt med sina elever. Forskare från Linnéuniversitetet presenterade också färsk forskning på ämnet. Dessutom medverkade fantastiska Amena, känd från Idol och som gästartist hos Håkan Hellström under hans Ullevikonserter.

Den 24 maj livesände vi från Avicii Experience i Stockholm. Temat var Musik och hälsa och vi fick ta del av en väldigt fin kunskapskonsert av Eva Bojner Horwitz, professor i Musik och hälsa vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Med hjälp av violinisterna Siri Sperling och Emma Alriksson föreläste hon om musikens betydelse för människan i alla livets olika skeenden. Detta tillfälle innehöll också paneldiskussion om kreativitet i musikaliskt skapande och om välmående med:
• Gunnar Bjursell, professor vid Karolinska Institutet
• Sofia Lilja, coach och föreläsare
• Klas Bergling, chairman vid Tim Bergling Foundation
• Sissela Nutley, doktor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet
• Göran Nikolausson, verksamhetsansvarig Make Music Matter!

Dessutom uppträdde artisterna Prince Prime & Claudia Kelley.

Den 14 juni livesände vi från Café Karl Oskar vid Linnéuniversitetet campus Växjö dit musiklärare från regionen hade blivit särskilt inbjudna. Temat var Musik och lärande där Skolforskningsinstitutet var på plats och presenterade en forskningssammanställning av musikundervisning i skolan . Medverkande var Karolina Fredriksson, forskare och projektansvarig från Skolforskningsinstitutet. Andra medverkande var Cecilia Wallerstedt, professor vid Göteborgs universitet och Olle Zandén, docent vid Göteborts universitetet.