Make Music Matter! på Järvaveckan 29 maj-1 juni

Make Music Matter! på Järvaveckan 29 maj-1 juni

Make Music Matter! vill ge unga nya möjligheter att arbeta med musik som uttrycksform och kommunikationsmedel för att främja kreativitet och välmående, Därför medverkar Make Music Matter! på Järvaveckan för tredje året i rad. 

Betydelsen av meningsfull fritid för unga har kanske aldrig varit större än nu. Gängrelaterade skjutningar, våld, psykisk ohälsa och missbruk är utmaningar som har ökat de senaste åren. Många ungas låga förväntningar på samhället och bristande framtidstro är ett problem i sig. Barn och unga som växer upp förorten är kanske de mest utsatta. Att musik är bra för människans välmående har påvisats i flera vetenskapliga studier. Musiken har också stor betydelse för ungas identitetsutveckling och är en påverkansfaktor på samhället i stort. Därför medverkar Make Music Matter! på Järvaveckan för tredje året i rad. Med ett musikaliskt creative hub på Spånga IP, som bjuder in unga att under fyra dagar ta del av ett gediget program och fullspäckat schema med aktiviteter som workshops, föreläsningar, inspelning, feedback sessions, coaching samt uppträdande.

På programmet står allt från prova på om DJ-ing och olika musikinstrument till musikproduktion och inspelning. Dessutom kommer det erbjudas föreläsningar om musikrättigheter och hur man får betalt för sin musik, vad en A&R är, hur ett skivbolag tänker, vad en manager gör, hur man blir en verksam låtskrivare, samt vad en musikinnfluencer är och hur man lyckas med sina sociala medier. Syftet med dagen är att ge barn, ungdomar och studenter möjligheten att prova på och utveckla sina musikaliska färdigheter, inspirera samt visa på olika yrken inom musik och musikskapande.

Varje dag avslutas med en ”Open Stage” där unga talanger inom olika musikgenrer får möjlighet att uppträda inför pubblikoch få professionell feedback backstage angående deras musik och framträdande. Många olika aktörer från musikbranschen kommer att vara på plats, däribland Alan Max, Adee, Ida Gratte, Joakim Bonde, Agnes Hustler, Avicii Experience, House of Music, STIM, Silent Disco, Pioneer DJ, Soundtrap, Teenage Engineering och många många fler.

Syftet med Make Music Matter! är att demokratisera musik som uttrycksform och kommunikationsmedel genom att ge unga verktyg som kan skapa värde för dem själva och samhället i stort. Dessutom vill Make Music Matter! inspirera till en meningsfull fritid och visa på framtida yrkesmöjligheter.

Arrangör:

Make Music Matter!

Med stöd av Tim Bergling Foundation, Signatur – insamlingsstiftelse för musikfrämjande, Linnéuniversitetet & STIM

https://jarvaveckan.se/arrangor/make-music-matter/

Tid & Plats:

29 maj – 1 juni 2024 kl.12-19.00

Järvaveckan, Spånga IP & LIVE

Kontakt:

Projektledare Make Music Matter! – Järvaveckan:

Nanny Marianovic nanny.marianovic@gmail.com;

073-509 62 92

 

makemusicmatter.se

Göran Nikolausson goran.nikolausson@lnu.se

072-525 10 08