Make Music Matter! Let´s Co-Net 6 mars kl. 15.00

Make Music Matter! Let´s Co-Net 6 mars kl. 15.00

Hur påverkas vår hjärna av kulturaktiviteter? Vilken betydelse har kulturen för människans välmående? Hur kan nya digitala hjälpmedel bidra till musikundervisning för elever med intellektuell funktionsnedsättning?  På vilka sätt kan kvalitativ och meningsskapande musikundervisning för barn med intellektuell funktionsnedsättning bedrivas? Det och mycket annat kommer att behandlas under nätverksträffen. Välkommen till Make Music Matter! Let´s Co-Net – interaktiv nätverksträff den 6 mars kl. 15.00. Anmälan till nätverksträffen görs via länken

Programpunkter

  • Den kulturella hjärnan. Hjärnforskare Gunnar Bjursell från Karolinska Institutet och redaktör för Den kulturella hjärnan föreläser om varför kultur & musik är viktigt för människan och vad som händer i hjärnan vid kulturutövande.
  • Funki. Maria Svahn från Funki berättar om anpassade musikinstrument för elever med funktionsnedsättning. Funki är ett startup som bygger på tillgänglighetsanpassade musikinstrument, som är speciellt skapade för att spelas tillsammans med andra. Funki riktar sig främst till användare med intellektuella och kognitiva funktionsnedsättningar, men instrumenten kan såklart användas av vem som helst. Funki är musikinstrument för precis alla som vill spela musik tillsammans med andra.
  • Kvalitativ och meningsskapande musikundervisning för barn med intellektuell funktionsnedsättning. Presentation av musiklärare Cecilia Hage, musiklärare, musikterapeut, speciallärare och arbetar inom anpassad grundskola. Som lärare arbetar Cecilia för att skapa en utvecklande musikundervisning för alla med en grund i trygghet, motivation och upptäckarlust.
  • Hear my Stories. Alexander Goldmann, Kulturpedagog Kulturskolan Hisingen, berättar om metodiken Hear my Stories som han utvecklat för att arbeta med skolprojektet STORIES i Anpassad Grundskola.
  • Tim Palm, artist och elektronisk musiker. Synts i SVT och har miljontals likes på sociala medier.
  • Musik som yrke -Linnéuniversitetets musiklärarutbildning – programansvarige Björn Elmgren
  • Programledare: Christel Olsson

Anmälan: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/evenemang/make-music-matter/digitala-natverkstraffar/mmm240306/