Jobb i Musikbranschen – Palladium, Växjö, 19 Februari

Den 19 februari på Palladium i Växjö, anordnar Make Music Matter! i samarbete med Växjö Kommun en dag fylld med aktiviteter och föreläsningar för musikintresserade unga. Syftet är att ge barn och ungdomar möjligheten att prova på och utveckla sina musikaliska färdigheter samt inspirera och visa på olika yrken inom musikområdet.

Evenemanget bjudet på prova på aktiviteter inom DJing, olika musikinstrument, musikproduktion, inspelning m.m. Dessutom erbjuds föreläsningar om musikrättigheter och hur man får betalt för sin musik, vad en A&R är, hur ett skivbolag och ett musikföralag arbetar, vad en manager gör, hur man blir en verksam låtskrivare, samt vad en musikinfluencer är och hur man lyckas med sina sociala medier.

Dagen avslutas med en ”Open Stage” där lokala unga talanger inom olika musikgenrer får möjlighet att uppträda inför publik och få professionell feedback backstage angående deras musik och framträdande.

Detta evenemang är ett första samarbete mellan Växjö Kommun och Make Music Matter! med intentionen om fortsatt samverkan där målsättningarna inkluderar skapandet av en musikstudio i Växjö, synliggörande av olika yrken inom musik, erbjudande av kostnadsfri aktivitet under lovperioder inom olika konstformer, samt strävan efter integration och minskad exkludering inom olika åldersgrupper.

Medverkande:
Det Nya Musikskapandet/Blekinge Musik
Talent Coach
Tony Malm, Musikproducent
Julia Bertling & Otto Wallgren,  STIM
Namelle, Artist & Låtskrivare
Håkan Persson, Swedish Red Elephant 
Naomi Wood, Wood Management/Universal
Alan Max, Musikinfluencer
Artister: Ada Hector, Läroverket & Misfit Maniacs 

Plats: Palladium, Växjö
Datum: 19 februari 2024
Tid: Måndag 12 – 21:00