Make Music Matter! medverkar i You+ Music på Fryshuset i Stockholm

Make Music Matter! medverkar i You+ Music på Fryshuset i Stockholm

Make Music Matter! medverkar i You+ Music tillsammans med STIM på Fryshuset i Stockholm den 11 oktober

För att minska tröskeln för den som är intresserad av en karriär inom musiken arrangerar Grammis och Fryshuset tillsammans med den svenska musikbranschen för fjärde året i rad satsningen YOU+ MUSIC.
Make Music Matter! kommer att erbjuda en rad aktiviteter som syftar till att stödja och inspirera unga musiker och kreatörer. Workshop och Live Session med Teenage Engineering
Evenemanget inleds med en spännande workshop och live session där Teenage Engineering visar sina innovativa moduler. Deltagarna får möjlighet att se hur dessa moduler kopplas samman för att skapa låtar live, med ljud som hörs direkt i högtalarna. Efter sessionen finns Teenage Engineering på plats för att vägleda och hjälpa unga att skapa egen musik.
Feedback Sessions och Karriärcoaching
Vi presenterar stolt dansaren & beatmakern Mario P Amigo, DJ & producenten Steve Jones, managern Naomi Wood samt producenten Memo Cresendo, som kommer att erbjuda feedback sessions och karriärcoaching. Detta ingår i lanseringen av vår nya satsning, Musician Corner, som ger unga musiker stöd och vägledning i den komplexa musikbranschen. Deltagarna får värdefulla insikter och råd om hur de kan navigera sin karriär.
DJ Sessions och Open Mic
Under dagen kommer Mario P Amigo och Steve Jones att hålla DJ Sessions och Open Mic, där unga deltagare får prova på DJ-ing och uppleva olika musikset.
Meet & Greets
Deltagarna får även möjlighet att träffa aktiva personer från musikbranschen, inklusive artister, producenter och låtskrivare. Lyssna på deras berättelser om hur de nått sina mål, de utmaningar de stött på och vad som inspirerar dem i deras arbete.
Få hjälp med att skydda din musik och få betalt!
STIM eller Svenska tonsättares internationella musikbyrå, är en organisation som representerar upphovsmän och musikskapare i Sverige. STIM:s huvudsakliga uppgift är att samla in och fördela
royalties för musik som används offentligt, till exempel i radio, TV, konserter och andra evenemang. De finns på plats och hjälper låtskrivare, kompositörer och musikproducenter att skydda sina rättigheter och se till att de får betalt för användningen av deras verk. Vi ser fram emot att erbjuda en inspirerande dag för unga musiker och kreatörer, med en mängd aktiviteter som syftar till att stödja deras musikaliska resa.
Datum: 11 oktober
Tid: 15.00 – 20.00
Plats: Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-8, Stockholm
För mer information, vänligen kontakta:
nanny@makemusicmatter.se
Varmt välkomna!
Om Make Music Matter!
Make Music Matter! betonar musikens betydelse för välmående och identitetsutveckling. Vi inspirerar unga att utforska sin kreativitet, hitta sin röst och utveckla sitt musikskapande. Genom att demokratisera musik som uttrycksform och kommunikations-medel, ger vi unga kunskap och verktyg som skapar värde för dem själva och samhället.
Ny svensk forskning visar att en strukturerad fritid har positiva effekter på ungas fysiska och psykiska hälsa, och bidrar till deras lärande och utveckling. Hittills har över 20 000 barn och unga deltagit i projektets aktiviteter och program, vilket understryker dess betydelse och genomslagskraft.
Om Musician Corner – Karriärcoaching för Unga Musiker
Musician Corner öppnar 1 dag i veckan på The Node i Stockholm och syftar till att ge stöd och vägledning till unga musiker. Här får deltagarna spontan hjälp med allt från att registrera verk hos STIM till att bygga nätverk och marknadsföra sig själva. Preliminärt startdatum för Musician Corner är den 24 oktober