Årets kulturpris till grundare av Make Music Matter!

Årets kulturpris till grundare av Make Music Matter!

Region Kronoberg delar 2024 ut ”Årets kulturpris”. En prisgrupp har enats om pristagaren och på fredagen fattade kulturnämnden i Region Kronoberg det formella beslutet

  • Årets kulturpris – Göran Nikolausson

För att vaska fram de pristagaren har det skett via en öppen nominering  på Region Kronobergs hemsida under augusti och september. Sedan har prisgruppen nagelfarit dessa samt sina egna förslag och gjort övervägningar och haft överläggningar. Medlemmarna i prisgruppen har varit eniga i sina beslut.

Motivering

Göran Nikolausson, årets kulturpris:

”Med sitt projekt Make musik matter, som utgår från en stark övertygelse om musikens betydelse för välmående och identitetsutveckling hos unga, har Göran Nikolausson skapat en verksamhet som kombinerar musik med psykiskt välmående. Han driver bland annat Stories for a better day där han tillsammans med Tim Bergling foundation skapat lektioner till hela Sveriges skolklasser där eleverna får arbeta med Aviicis beats samtidigt som de har projektarbeten kring sitt mående. Hans senaste initiativ är ett projekt, kallat Make your passion your profession, där ungdomar i ibland annat Araby i Växjö, får hjälp att göra karriär av sitt musikskapande. Göran är en eldsjäl som vigt sitt liv åt musik och arbete med barn och ungdomar.”