Skolprojektet Make Music Matter! I Have A Dream 2019/2020

Make Music Matter! I Have A Dream 2019/2020

Du som är lärare anmäler dig och din skola här nedan till att delta i skolprojektet Make Music Matter! I Have A Dream. Ca 300 skolor är hittills anmälda till skolprojektet. OBS!!! Sista dag att skicka in era elevers bidrag av ABBA-låten ”I Have A Dream” är måndagen den 29 oktober. Så här går du tillväga: Klicka här. Läs mer om detta under rubriken Barnkonventionens dag på ABBA The Museum nedan.

Make Music Matter! I Have A Dreamär ett unikt samarbete mellan det nationella skolprojektet Make Music Matter! och ABBA The Museum. Projektet startar i september 2019 och pågår t o m 2020. Det är ett projekt som hela skolan kan arbeta med.

Skolprojektet fokuserar på drömmar, entreprenörskap, kreativitet och digitalisering, samtidigt som Konventionen om barnets rättigheter (Barnkonventionen), som firar 30 år, uppmärksammas. Vidare behandlas en betydelsefull del av svensk musikhistoria i popsagan ABBA inom ramen för projektet.

Kampanj för Musikhjälpen 2021: Make Music Matter! I Have A Dream genomförs också som en kampanj i samband med insamlingen till Musikhjälpen 2021 där bland annat ett liveframträdande kommer att sändas från Norrköping i i SVT den 18 december. För mer info om kampanjen klicka på länken.

 

Barnkonventionens dag på ABBA The Museum

Den 20 november firas att barnkonventionen fyller 30 år på ABBA The Museum i Stockholm. Er klass har chansen att få vara med och fira denna dag  genom att skriva en vers till låten I Have A Dream och berätta om hur ni arbetar/arbetat med barnkonventionen samt ge en motivering till varför ni tycker att just er klass ska få vara med. UNICEF Sverige och ABBA The Museum står som värdar arrangemanget.

 

 

 

Så här gör ni:

 • Anmäl er skola till skolprojektet ”Make Music Matter! I Have A Dream”
 • Skriv en egen vers till ABBA:s låt ”I Have A Dream”, genom att inspireras av innehållet i barnkonventionen.
 • Motivera med max 300 tecken varför just er klass ska få vara med på eventet på ABBA the Museum
 • Berätta kort hur ni jobbar/jobbat med barnkonventionen
 • Använd de digitala verktyg och arbetsmaterial som skolan fått tillgång till genom att gå med i skolprojektet ”Make Music Matter! I Have A Dream” när ni ansöker om att få vara med
 • Skicka in er ansökan senast den 29 oktober. För mer info: KLICKA HÄR!   Anmälan till Barnkonventionens dag är öppen under perioden 22 –  29 oktober. Förbered er på att ev åka till ABBA the Museum i Stockholm den 20 november
 • En jury med representanter för UNICEF Sverige, ABBA the Museum och ”Make Music Matter!” väljer ut den klass som får en möjlighet att delta. Klassen som får åka meddelas onsdagen den 6 november.

Make Music Matter! I Have A Dream erbjuder följande:

 • Text & Musikskapande – eleverna får skriva en vers till ABBA:s låt ”I Have A Dream” och uttrycka sina drömmar i egen musikproduktion.
 • Konsert på ABBA The Museum på Barnkonventionens dag den 20 november, där elever får sjunga och framträda med sina versioner av ABBA:s låt ”I Have A Dream” (deltagande skolor deltar i utlottningen av platser).
 • Material till Konventionen om barnets rättigheter att använda direkt i undervisningen.
 • Filmad guidad visning i ABBA-muséet – via inloggning på lärarportal.
 • Filmen Popsagan av Björn Ulvaeus – via inloggning på lärarportal.
 • Arbetsmaterial ”Make Music Matter! I Have A Dream” med tillhörande lärarhandledning för lärare och möjligheter att arbeta ämnesövergripande med projektet. (kreativt skapande, process & produktvärdering av skapande verksamhet mm)
 • Digitala verktyg för musikproduktion i musikverktyget Soundtrap (fria licenser till alla skolor i landet).
 • Kompetensutveckling genom musikkonventet Make Music Matter T.E.A.C.H.! Be The Difference! 11-12 september på Linnéuniversitetet, där skolprojektet ”I Have A Dream” utgör en stor del av innehållet i programmet.

 

Tidigare projekt

Pressrelease från ABBA The Museum
``I Have A Dream” handlar om drömmar, men också om kunskaper och värden, som estetik, kreativitet, entreprenörskap och medmänsklighet. ``A Song To Sing``... är att ha rätten att få uttrycka sin mening och få den respekterad, detta är vad Barnkonventionen handlar om. Det är svårt att hitta en sång som passar bättre till ett skolprojekt som detta än ``I Have A Dream``.

Barnkonventionen 30 år

Den 20 november firades Barnkonventionen 30 år på ABBA The Museum. Bland de medverkande märktes jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, Pernilla Baralt, generalsekreterare UNICEF Sverige och Björn Ulvaeus, ABBA-medlem, låtskrivare och musikentreprenör. Dessutom medverkade museichef Caroline Fagerlind, Peter Aronsson, rektor vid Linnéuniversitetet och Göran Nikolausson, projektansvarig Make Music Matter!, Linnéuniversitetet. Under kvällen uppträdde Gemöskolans klass 5 från Älmhult med sin egna version av ABBA-låten ”I Have A Dream” tillsammans med det 11-åriga stjärnskottet Oscar Stembridge. Konferencier för kvällen var Mark Levengood, UNICEF-ambassadör, Sverige.

 

 

 

 

Barnkonventionen 30 år arrangerades av UNICEF Sverige och ABBA The Museum i samarbete med Make Music Matter! – ett skolprojekt som drivs av Linnéuniversitetet, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Soundtrap, Academy of Music and Business och ABBA The Museum.

Reportage